Negociació del Conveni General Col·lectiu – Hem anat a parlar amb les seccions sindicals.

Com ja sabeu, la setmana passada algunes treballadores varem anar a parlar amb les diferents seccions sindicals que conformen el Comitè d’Empresa (CE) de l’Hospital Clínic (del conveni col·lectiu general), per tal de recollir informació sobre l’inici de la negociació del conveni col·lectiu. A l’espera de redactar un document final, on ampliarem i contrastarem la informació rebuda amb altres fonts oficials (Reforma Laboral, Conveni Col·lectiu, Conveni XHUP), us proporcionem aquest text com a resum previ.

  • Des de principis de Febrer la Taula Negociadora ja està conformada. Aquesta taula, està formada per representants totes seccions sindicals (APIHC, SICTES, CGT, CCOO, UGT, AIPS) excepte SAE, (la quantitat de representants ve determinada per la representació que tenen al CE).Tot i això, està permès que un dels representants de SAE estigui present, encara que no tingui vot.

Aquesta taula es crea en cada inici de negociació i perdura durant tot el procés. És l’encarregada de negociar directament amb l’empresa, exposant la part social i informant després a la resta del CE i als treballadors.

  • Fins ara s’han dut a terme algunes reunions entre de la Taula per a fer les primeres preses de contacte. De moment, s’ha resolt un tema pendent: La carrera professional del grup A, es tracta d’una sèrie de càrrecs de l’hospital que encara no la tenien (metges de salut laboral, gestors de llits, personal no assistencial, etc.). Queden pendents les negociacions de conveni per a les properes reunions que, s’han endarrerit una mica, per assumptes personals de les dues parts.

  • Per la informació rebuda, hem pogut entendre que el Conveni Col·lectiu vigent, te data de caducitat a finals d’aquest any, desembre 2013. Si ens trobéssim en el cas, que en aquest temps no s’hagués arribat a cap acord amb l’empresa, després d’un laude judicial, passaríem a regir-nos pel Conveni Sectorial Superior (que en el nostre cas, es el Conveni de la XHUP). Hi han discrepàncies entre les diferents seccions sindicals sobre les condicions en que passaríem a regir-nos pel Conveni XHUP (si afecta salari, o només afecta a altres aspectes del conveni).

Com ja hem esmentat al principi del text, estem treballant per tal de contrastar la informació rebuda amb els documents oficials corresponents que ens afecten en el procés de negociació: la Reforma Laboral, el Decret 20/2012, el Conveni Col·lectiu General de l’Hospital Clínic i el Conveni de la XHUP

  • El CE ha creat un grup de treball (tancat als treballadors), per tal de preparar una plataforma conjunta de propostes de totes les seccions sindicals.

  • En termes generals, segons ens han informat, la línia de negociació, es basarà en beneficis de tipus social i en no perdre més drets. Alguns dels exemples, que ens exposen, són: gaudir d’assistència a l’Hospital per a treballadors (inclòs jubilats) i per a familiars, lliurança del tercer cap de setmana al mes, aconseguir tres festius especials per torn (actualment és un), establir un plus de dissabtes, acordar un plus de tardes mensual, ampliar les excepcions de l’actual decret llei en referencia a les baixes, etc.

Tant bon punt tinguem més informació, no ho dubteu, us la farem arribar!

Us encoratgem a que us informeu per vosaltres mateixos a diferents seccions sindicals sobre el procés de negociació.

I a que hi participeu.

El conveni és de totes i tots!

Nota: La propera reunió de taula negociadora havia de tenir lloc aquest divendres 22 de Març, però ha estat posposada per raons que desconeixem.  

3 thoughts on “Negociació del Conveni General Col·lectiu – Hem anat a parlar amb les seccions sindicals.

  1. Retroenllaç: Resumen de la asamblea en la “Seu Maternitat” | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  2. Retroenllaç: ASSEMBLEA DIVENDRES 19 D’ABRIL | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  3. Retroenllaç: Acta de l’Assemblea del 19 d’Abril 2013 | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s