Resolució del Parlament: Insta al Govern a que la titularitat de l’Hospital Clínic sigui pública en els àmbits orgànic, administratiu i de gestió

Donada la manca d’informació que patim les treballadores i les veïnes i persones que fem servir la sanitat pública, seguim constantment qualsevol notícia sobre la situació del nostre hospital de referència.

En aquest cas un pas més que confirma la necessitat d’adoptar mesures per a fer efectius els MECANISMES DE CONTROL sobre la transparència de la gestió, augmentant-las, en cap cas disminuint-les depenent d’empreses privades o de persones gestores…per molt professionals que siguin. I la forma jurídica que se li doni ha de ser clarament de titularitat pública en els àmbits orgànic, administratiu i de gestió.

Resolució

1. El Parlament de Catalunya aprova l’Informe de fiscalització 17/2012, referent a l’Hospital Clínic i Provincial
de Barcelona, corresponent al 2009 (tram. 256-00034/09).

2. El Parlament de Catalunya encarrega a la Sindicatura de Comptes que inclogui, en el pròxim informe sobre
l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, la fiscalització de totes les empreses que hi estan vinculades o en què participa.

3. El Parlament de Catalunya insta el Govern a:

a) Seguir les recomanacions de la Sindicatura de Comptes recollides en l’informe a què fa referència l’apartat 1.

b) Adoptar mesures per a fer efectius els mecanismes de control existents sobre la transparència de la comptabilitat pressupostària i la gestió de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

c) Atorgar urgentment una forma jurídica concreta a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, abans que fineixi l’any 2013, per tal de resoldre i posar fi a la indefinició i indeterminació jurídiques que té aquesta entitat des de la seva constitució, tot certificant-ne clarament la titularitat pública en els àmbits orgànic, administratiu i de gestió.

Palau del Parlament, 14 de març de 2013

Volem més raons per demanar l’augment de mecanismes de control i titularitat pública? Que no ens torni a passar…

Avui al diari El Triangle:

La fallida crònica i la mala gestió porten l’Hospital de Sant Pau a demanar ser intervingut

La direcció demana com a “darrera oportunitat” al Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia que faci les actuacions que consideri oportunes per lidiar amb un forat de 300 milions d’euros i aconseguir la viabilitat del centre
La direcció de l’Hospital de Sant Pau ha demanat dimecres al Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat que prengui les actuacions jurídiques que consideri oportunes per tal d’aconseguir la viabilitat del centre, que té un té un patrimoni net negatiu de quasi bé 300 milions d’euros, segons la Sindicatura de Comptes. La gestió de l’Hospital de Sant Pau la porta Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau està governada per un patronat anomenat Molt Il·lustre Administració (MIA), del qual formen part l’Arquebisbat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
+++ Llegiu més: Notícia sencera.

4 thoughts on “Resolució del Parlament: Insta al Govern a que la titularitat de l’Hospital Clínic sigui pública en els àmbits orgànic, administratiu i de gestió

  1. Retroenllaç: Votacions al Parlament sobre l’Hospital Clínic i l’ICS | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  2. Retroenllaç: EL NOU MODEL DE GOVERNANÇA DE L’HOSPITAL CLÍNIC? Nosaltres tenim quelcom a dir: Hospital Clínic 100% PÚBLIC | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

  3. Retroenllaç: EL NOU MODEL DE GOVERNANÇA DE L’HOSPITAL CLÍNIC | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  4. Retroenllaç: L’Hospital Clínic es ven … defensem el que es nostre! | Dempeus per la salut pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s