L’Hospital Clínic es ven… Nosaltres paguem, nosaltres manem. Ni fragmentació, ni privatització ni corrupció

BTV: Cadena humana contra el nou model de gestió del Clínic http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/06/29/cadena-humana-contra-el-nou-model-de-gestio-del-clinic/

ImatgeCadenaClinic

MANIFEST
SIGNA!

La direcció de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb el consentiment d’alguns “alts” professionals i encoratjats pel propi departament de Salut, estan explicant aquests dies el nou “model de govern” que volen implantar, model que suposaria fraccionar-lo en dues parts. Una societat “patrimonial” que seguiria sent pública i una altra encarregada de la gestió que funcionaria de forma autònoma amb la “participació” d’alguns professionals (quins, no ho sabem).

Diuen: “Volem blindar la nostra estructura de les decisions polítiques” D’això nosaltres en diem fer gestió privada dels diners i patrimoni públic i eludir el control social i polític. És un pas més, aquesta vegada amb la “joia de la corona”, un dels millors hospitals de Catalunya, en el procés de posar en mans privades els recursos públics.

Creiem que aquest centre i les seves consultes externes formen part i s’han d’integrar a la resta de centres públics, a la xarxa d’assistència sanitària pública del nostre país. La fragmentació que volen imposar també en altres centres és insostenible. És una estratègia que a més d’afavorir la corrupció, afavoreix l’encariment del servei a costa de la despesa. No oblidem que al lloc on l’assistència sanitària està més fragmentada (EEUU), la despesa burocràtica representa un 30% de la despesa total en serveis sanitaris. I per damunt de tot, fragmenta l’atenció a la salut i no compleix l’objectiu del tractament integral de la població

Si paguem amb els nostres impostos els serveis públics, la sanitat entre d’altres, hem de tenir l’opció de participar i decidir com han de ser aquests serveis. Els hospitals i altres equipaments sanitaris pagats amb diners públics han de ser planificats al 100% en la seva oferta amb mecanismes públics, tenint en compte les necessitats de la població i dirigits, gestionats i avaluats amb total transparència i de forma democràtica.

No volem més trampes ni mentides. El que en diuen autogestió no és més que el repartiment de beneficis entre uns quants, és posar en mans privades els recursos públics i seguir impedint la participació real i democràtica de les parts implicades. Això la ciutadania i les persones que hi treballem i sentim aquesta responsabilitat no ho permetrem.

 Nosaltres paguem, nosaltres manem.

 Ni fragmentació, ni privatització ni corrupció

Event al Facebook: http://on.fb.me/16js8QF

Materials per descarregar: 

CARTELL: http://bit.ly/12XEnFl

OCTAVETES:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s