Tanquen llits, retallen al personal i una part de l’activitat es transfereix a entitats privades…

S’ha anat rumorejant durant tot l’estiu. Però ara ja és oficial: a l’Hospital Clínic hi haurà tancament de llits, reestructuració d’activitat i noves retallades a les treballadores.

sapstaquen copiaLa setmana passada rebiem un mail de la direcció de l’Hospital, en que s’ens informava dels aspectes principals de la nova retallada. Aquí podeu llegir el mail complert que hem rebut.

La direcció també es va reunir amb el Comité d’Empresa i aquesta ha estat la presentació en Power Point que han utilitzat com a justificació.

Ens trobem que, durant el darrer quatrimestre de 2013, el pressupost d’ingressos de l’Hospital es veurà reduit en 17,5 milions d’Euros. Tot ben tard i tot a corre-cuita.

Alguns aspectes de la retallada:

Reordenació de l’activitat assistencial de baixa complexitat de fora de l’Àrea assignada a l’Hospital Clínic d’acord amb els directrius del Pla de Reordenació Assitencial Territorial 2013-2015 (Pla RAT) i suportant-se principalment amb l’aliança estratègica amb l’Hospital del Sagrat Cor. (…)

Reordenació d’unes 3.200 altes (entorn a un 7,5% de la nostra activitat), i una reducció de 74 llits (un 9% de la capacitat instal·lada de l’Hospital), així com d’un 9% de les taules quirúrgiques. Aquesta activitat es realitzarà en altres dispositius ambulatoris i una part important per altres hospitals, principalment l’Hospital del Sagrat Cor, en coordinació amb nosaltres i amb el nostre suport professional”

Enriquim les privades i els hi donem suport mentre retallem l’activitat pública. El CatSalut ha posat en marxa el Pla RAT, que, concretament en la zona de l’Hospital Clínic suposa la transferència d’activitat de baixa complexitat a l’Hospital del Sagrat Cor. Activitat de baix cost, que cobraran amb diners públics. Un bon negoci. Tot rentable.

L’Hospital del Sagrat Cor es un Hospital privat de la empresa IDCSalut (antiga Capio), que ja controla una bona part dels Hospitals Privats (amb activitat pública) o públics de gestió privada de bona part de l’estat Espanyol. Durant els anys de retallades, aquesta empresa ha aumentat els seus contractes amb la Generalitat.

IDCSalut pertany a un fons d’inversió (CVC Partners) que a la seva vegada pertany a la entitat bancaria Bankia.

Estem transferint activitat a les privades, enriquint-les i retallant l’activitat pública. Qui hi ha darrera de IDCSalut? Doncs els mateixos cercles que ens retallen.

Aportació de fons de Barnaclínic per resultats.”

Ens prenen el pèl. El Barnaclínic, que rep 11 milions d’Euros anuals de pressupost públic. Ens aporta fons? Quins fons? Els fons públics que rep?

Quant a les treballadores, ens parlen d’una negociació amb el nostre Comité de Empresa i l’Associació Professional del Comitè de Delegats Mèdics per tal d’arribar a un acord i retallar un 50% d’una paga (la paga de Nadal, segons fonts sindicals).

Tot això es suma a la darrera implantació de l’anomenada Cadència Flexible a una bona part del personal laboral. La qual cosa suposa un endarreriment en les condicions laborals per a aquestes persones i una desigualtat respecte la resta de treballadores. Recordem que l’acord sobre la Cadència Flexible el van signar part dels nostres representants sindicals (APIHC, AIPS i CCOO), a l’Agost de l’any passat (2012) sense informar als treballadors. Ara la implanten.

RETALLEM LA PÚBLICA, ENRIQUIM LA PRIVADA, PATEIXEN USUÀRIES I TREBALLADORES

7 thoughts on “Tanquen llits, retallen al personal i una part de l’activitat es transfereix a entitats privades…

  1. Retroenllaç: La CUP denuncia la privatització encoberta del Clínic des de 2009 i una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic | Dempeus per la salut pública

  2. Retroenllaç: JA TENIM LES PROVES!:La CUP-Alternativa d’Esquerres denuncia una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic - CGT Hospital Clínic

  3. Retroenllaç: La CUP denuncia la privatització encoberta del Clínic des de 2009 i una nova “porta giratòria” entre CAPIO i l’Hospital Clínic | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  4. Retroenllaç: Salvem el Clínic. Ni tancament de llits, ni derivacions a entitats privades. | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

  5. Retroenllaç: 3 de desembre al CCTeresaPàmies: La privatització de la sanitat catalana. Què està passant al Clínic? | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  6. Retroenllaç: Visita a l’hospital privat Sagrat Cor: el rescatem, li adjudiquem serveis que ens surten més cars. Qui perd? Qui guanya? | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s