Concentració 10 d’Octubre contra la privatització del Clínic: RETALLEM LA PÚBLICA, ENRIQUIM LA PRIVADA, PATEIXEN USUÀRIES I TREBALLADORES

RETALLEM LA PÚBLICA, ENRIQUIM LA PRIVADA, PATEIXEN USUÀRIES I TREBALLADORES

El Govern de la Generalitat ha decidit rebaixar el pressupost de l’Hospital Clínic del 2013 en 17,5 milions d’euros. Això suposa el tancament de més de 70 llits, de part de l’activitat de quiròfans i l’acomiadament de personal. Aquests diners aniran a parar a l’entitat que gestiona l’Hospital del Sagrat Cor, on s’enviaran els malalts de “baixa complexitat” que fins ara s’atenien al Clínic.

Aquesta entitat és IDC Salut, abans Capio, entitat privada amb ànim de lucre, en realitat el fons de capital risc CVC Capital Partners, que casualment i coincidint amb les retallades dels centres públics dels últims anys, ha experimentat un gran increment d’activitat contractada amb diners públics.

Aquesta mesura afecta una gran part de la població de Barcelona, en concret unes 547.573 persones que estan assignades a l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra, i també a la població de Catalunya que té l’Hospital Clínic de Barcelona com un referent sanitari públic de prestigi.

La rebaixa de pressupost a tots els centres públics, justificada com una mesura necessària degut a la “crisi”, s’ha pres sense cap debat parlamentari i sense informar la població. Sabem que no serà cap estalvi, segurament sortirà més car, i només servirà per omplir les butxaques d’uns quants.

Exigim que deixin de prendre decisions que ens afecten i que no decideixin on van els nostres diners i el nostre patrimoni sense consultar-nos. Exigim el cessament del conseller de sanitat, que és d’ideòleg i promotor de la privatització.

Fem una crida a la mobilització per tal d’impedir la privatització del sistema sanitari públic universal i a desobeir les decisions injustes.

Sanitat pública, universal i de qualitat!

No volem que facin negoci amb la nostra salut!

https://tancadaclinic.wordpress.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s