3 de desembre al CCTeresaPàmies: La privatització de la sanitat catalana. Què està passant al Clínic?

El 3 de desembre a les 19hr. al Centre Cívic TeresaPàmies de l’Eixample parlarem usuàries organitzades, treballadores de l’Hospital Clínic i d’altres hospitals convidats sobre:

La privatització de la sanitat catalana. Què està passant al Clínic?

Com ens afecten els pressupostos, les retallades i les privatitzacions a la sanitat?

Retallen per privatitzar, privatitzen per enriquir-se

clinic (1)

Els pressupostos presentats per el govern preveuen 1.500 milions d’ingressos per privatitzacions i concessions, que afavoriran més portes giratòries, més opacitat, més corrupció i més pèrdua de control sobre fons públics:

#sanitat

En temps de crisi, la facturació de la multinacional sanitària CAPIO s’ha duplicat gràcies a la contractació de serveis sanitaris amb la Generalitat. Estem parlant de 127 millions d’euros facturats el 2012, el doble que en 2010, quan Boi Ruiz va ser nomenat Conseller de Salut (font: LA PARS).

Fent xifres rodones: El pressupost de la Sanitat Pública a Catalunya estava al voltant dels 10.000 milions d’€. L’any 2011 es van restar al pressupost al voltant de 600 milions d’€ L’any següent, 2012 van ser al voltant de 400 milions d’€ més i finalment l’any 2013 s’ha reduït encara més als voltants d’uns 217 milions d’€. Portem acumulat un 20% de retallades en sanitat des del 2010 (GTDSP).

Com ens ha afectat al nostre hospital de referència?

El Govern de la Generalitat ha decidit rebaixar el pressupost 2013 de l’hospital Clínic en 17,5 milions d’euros. Per complir amb aquest pressupost han tancat 74 llits, han reduït part de l’activitat de quiròfans i volen acomiadar personal i reduïrlis encara més els seus drets laborals.

Paral·lelament, l’activitat que es deixa de fer al Clínic es traslladarà a l’hospital del Sagrat Cor, hospital propietat i gestionat per IDC Salut, abans** Capio**, entitat privada amb ànim de lucre, que és en realitat un fons de capital risc.

No ens creiem que estalviï’n res si treuen els diners que haurien de ser pels centres públics i en contracten de privats quan està demostrat que la sanitat privada és més cara que la pública. Casualment quan mes és retalla en els centres públics més creix la contractació que fa del departament de salut a entitats privades.

Retallades de drets laborals: retallades en personal, sous i precarització de condicions laborals. Mentre els gestors tenen sous situats en el segon lloc del rànking de sous públics a sanitat: El director general de l’Hospital Clínic cobra 127.352 € anuals, molt més que el Conseller de Sanitat. Què volen fer aquests “gestors” tant ben pagats -curiosament els gestors dels hospitals que NO pertànyen a l’ICS- amb els nostres hospitals i amb la nostra sanitat?

El 4 de desembre Desobeïm aquests pressupostos de la misèria basats en privatitzacions que afavoriran més portes giratòries, més opacitat, més corrupció i més pèrdua de control sobre fons públics. Paguem les de sempre i volen que paguem més amb menys qualitat per uns serveis espoliats que són NOSTRES, patrimoni de TOTES.


** NO VOLEM LA PRIVATITZACIÓ DE L’HOSPITAL CLÍNIC NI DE CAP ALTRE CENTRE VOLEM SANITAT PÚBLICA, GESTIONADA 100% PÚBLICA, UNIVERSAL I DE QUALITAT **

One thought on “3 de desembre al CCTeresaPàmies: La privatització de la sanitat catalana. Què està passant al Clínic?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s