Visita a l’hospital privat Sagrat Cor: el rescatem, li adjudiquem serveis que ens surten més cars. Qui perd? Qui guanya?

Avui hem anat a l’Hospital Sagrat Cor per denunciar que, tal i com ha aparegut aquests dies a la premsa, el resultat de la derivació d’activitat a l’Hospital Sagrat Cor és un 32% més cara que el mateix servei portat a concurs públic sis anys abans. Parlem del servei de rehabilitació i logopèdia i es va fer una adjudicació directa sense concurs el 2012 per part del CatSalut.

I no només ha estat més car! El Sagrat Cor va subcontractar l’assistència a una altre empresa, que al seu torn va encarregar els treballs a professionals autònoms…amb la precarització de les treballadores i la baixada de la qualitat assistencial tal i com estem patint. Amb aquestes pràctiques de derivacions d’activitat i de diners a la privada, una vegada més es demostra que la manera d’assegurar la universalitat, la qualitat i també la viabilitat de la nostra sanitat pública és revertir aquest model de connivència amb la privada.

Els hospitals que hagin estat rescatats amb diners públics, com és el cas del Sagrat Cor, haurien d’haver passat a ser de titularitat pública i gestionats 100% sota control públic. No té sentit retallar el pressupost, tancar llits i quiròfans del nostre hospital de referència, el Clínic, i derivar activitat i rescatar a un hospital privat a on perdem tot el control sobre un dret tant bàsic com és la sanitat. Perdem el control sobre l’activitat i la gestió que es porta a terme sota criteris evidentment empresarials; és a dir, sense revertir el seu benefici en cap moment a la pública i buscant els beneficis de l’accionariat: rebaixant salaris i condicions a les treballadores i la qualitat assistencial. I això tenint en compte que, en el model de sanitat de gestió privada, seleccionen pacients, tornen a derivar als pacients més complexes a la pública si hi ha complicacions i tenen dotació tecnològica i de professionals inferior als hospitals públics: donen pitjor servei a igual o major cost i apliquen criteris no equitatius per escollir els pacients.[1] Informe Salvador Peiró. Madrid. 2013 i Eficiencia en la gestión hospitalaria pública: directa vs privada por concesión a http://www.fedeablogs.net/economia/?p=27263.  

Aquest “rescat” de l’hospital privat Sagrat Cor va ser avalat per algunes de les forces sindicals (pàg. 9 i 10 de la sessió del parlament d’octubre de 2003). Apel·lem a la responsabilitat de totes les forces sindicals, de totes les treballadores i de totes les usuàries que ens organitzem per construir un sistema de salut de propietat i provisió pública com l’únic sistema que garanteix l’equitat en l’accés, i la qualitat.

Ja ho venim dient fa temps a la nostra campanya d’informació i de recollida de reclamacions.. qui perd? qui guanya? Jo Tio Clínic, jo trio 100% públic

clinic_octavetaLlitsDerivacionsDobleCaraIMG-20141203-WA0002 IMG-20141203-WA0003 (1)IMG-20141203-WA0005

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s