LLIURAMENT RECLAMACIONS AL SÍNDIC DE GREUGES

El passat 13 de febrer l’Assemblea d’usuàries i treballadores TancadaClínic dins la campanya Jo Trio Clínic, jo trio 100% públic. “Sí que hi ha llits, estan tancats. Sí que hi ha diners, però els deriven a la privada” ha lliurat a la Sindicatura de Greuges, les reclamacions recollides durant l’estiu de 2014. En total són 22 reclamacions. El contingut de les reclamacions posen en relació el tancament de llits i quiròfans amb la derivació de recursos i activitat als hospitals privats com el Sagrat Cor i la clínica Plató i les seves conseqüències en la qualitat de l’atenció, l’allargament del temps d’espera en urgències i en visites a especialistes. Aquestes derivacions són possibles perquè s’ha reestructurat l’àrea de salut integral de salut Barcelona Esquerra per permetre la derivació de 235.000 ciutadans, dels 525.000 ciutadans de l’àrea, a entitats privades.

Les usuàries exigim la reobertura  immediata  de  llits,  quiròfans, consultes  i  serveis   de l’Hospital Clínic amb   la  dotació   econòmica   i   el   personal   sanitari  suficients per donar una atenció adequada als malalts, que funcioni al 100×100 de la seva capacitat. Que s’aturin i es reverteixin les derivacions d’activitats a entitats privades i que  els  centres  públics  de l’àrea de salut Barcelona Esquerra rescatats amb  diners públics, com és el cas de l’Hospital Sagrat Cor, passin  a ser gestionats 100% sota titularitat i gestió públiques. En definitiva, que  el  100×100  dels  diners  públics  es  destinin  a finançar  centres  públics   i   no   es   transfereixin   per  incrementar   els   beneficis   dels  accionistes  dels centres privats.

2 thoughts on “LLIURAMENT RECLAMACIONS AL SÍNDIC DE GREUGES

  1. Tendríamos que denunciar al gobierno de la Generalitat por la mala gestión de nuestra sanidad pública que financia y engorda, con el dinero de nuestros impuestos, a los consejos de administración de los hospitales privados, en detrimento de nuestra salud. Estos señores que se dedican a expoliar nuestra sanidad pública, educación pública, etc. Los mismos que quieren llevarnos a la independencia ¡¡¡

  2. Retroenllaç: EL MOVIMENT EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA AL SÍNDIC DE GREUGES | Pel dret a la salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s