Informació sobre la moció parlamentaria relativa a l’activitat privada a l’Hospital Clínic

Tema: INFO DIRECCIÓ GENERAL: Informació sobre la moció parlamentaria relativa a l’activitat privada a l’Hospital Clínic

Benvolguts/des,

Aquests darrers dies han sortit varies notícies als mitjans de comunicació sobre l’activitat privada que realitzem a Barnaclínic. En primer lloc, us vull clarificar que el Departament de Salut no ha ordenat el cessament de l’activitat sinó que ha obert un expedient informatiu per analitzar aquesta activitat i decidir si cal alguna actuació.
Aprofito per recordar-vos, de manera breu, els motius per la creació de Barnaclínic i els seus principis bàsics.
Barnaclínic va néixer a l’any 2000 amb els objectius d’oferir als professionals la possibilitat de realitzar l’activitat privada en el marc del Clínic, i contribuir a la sostenibilitat econòmica de l’Hospital optimitzant els recursos tècnics i infraestructures que amb l’activitat pública no quedaven rendibilitzats. Des de l’inici, l’Hospital rep uns ingressos addicionals de Barnaclínic pel lloguer d’espais i equipaments i pels serveis prestats, que reverteixen en la millora de la sanitat pública.
La decisió de crear la societat Barnaclínic va obeir a la voluntat d’establir uns processos de treball i organització independents i autònoms que garantissin la màxima transparència i evitessin conflictes dels circuits d’assistència privada amb els de pública.
L’activitat privada es realitza amb transparència. L’accés a l’assistència privada per part del pacient és lliure, voluntari i informat. Qualsevol possible conflicte d’ètica assistencial es tractat conjuntament per la Directora de Barnaclínic i el Director Mèdic de l’Hospital Clínic, amb el suport del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital Clínic, quant és necessari.
L’avaluació dels principis ètics que sustenten la realització d’una activitat sanitària privada en l’entorn d’una institució pública, i concretament de Barnaclínic, va ser encarregada a un grup d’experts externs i independents en ètica i economia de salut que van concloure que no tan sols era lícit i ajustat a principis ètics, sinó a més desitjable perquè contribuïa a la sostenibilitat del sistema públic.
Durant la propera setmana farem reunions amb tots els professionals de l’Hospital per poder compartir amb més detall aquesta informació.
Les reunions tindran lloc a la sala Farreras Valentí, amb retransmissió en directe amb la seu Maternitat, (sala d’actes edifici Helios II), els següents dies i horaris:

• Divendres 27 de febrer, a les 8.00 hores i a les 14.00 hores.

• Dimecres 4 de març, a les 8.00 hores, a les 14.00 hores i a les 15.00 hores.

Voldria acabar destacant la vocació de l’Hospital de servei públic amb una assistència d’excel·lència centrada en el pacient, que requereix d’una recerca i docència de primer nivell i que, per assegurar la sostenibilitat econòmica, necessita de fonts de finançament complementàries a l’activitat pública. És en aquest sentit que s’organitzen les diferents activitats al voltant de l’Hospital.

Cordialment,

Dr. Josep Maria Piqué
Director General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s