Concentració a l’H. Clínic per al tancament de Barnaclinic.

El dia 8 d’abril a la porta principal de H. Clínic es va penjar el cartell per al tancament de Barnaclinic amb l’ajuda grup casteller Xiquets de l’El. Va assistir força gent a la concentració encara que feia una tarda plujosa i freda. Però la lluita per al tancament de Barnaclinic i una sanitat 100 x 100 publica no l’atura ni la pluja, ni el fred

clinic

Manifest per al tancament de Barnaclinic

Clínic i la convivència público-privada

Ens trobem davant l’Hospital Clínic, un centre públic que alberga al seu sí una entitat privada pagada amb els recursos de totes: el Barnaclínic SA, paradigma de la convivència públic-privada al sistema sanitari català, que parasita els recursos i estructures públiques de l’Hospital Clínic pel negoci privat d’uns pocs.

I malgrat que tots aquells interessats en la seva promoció ens asseguren que l’activitat privada aporta beneficis a l’hospital, diversos informes de la Sindicatura de Comptes des de 2009 revelen que els deutes que manté aquesta entitat privada amb la part pública no paren de créixer. L’última dada del 2013 ja ascendeix a més d’1,2 milions d’euros.

On és exactament el benefici? Es troba a les butxaques d’aquells que han fet de l’Hospital Clínic i el BarnaclínicSA el seu regne de negoci, arrabassant-nos espais que son nostres, que son públics. Mentre tanquen llits, quiròfan
s, serveiIMG_20160408_192029 (1)s i recursos.

El Clínic ha tancat més del 10% dels seus quiròfans, al voltant d’uns 150 llits i no ha renovat contractes a diversos professionals, es manté “l’aliança estratègica” amb l’Hospital Sagrat Cor, de la multinacional de capital especulatiu IDC Salut (o antiga Capio) al qual es deriven cada dia un mínim d’11 pacients a causa, segons el Director, de que no hi han llits. Amb aquesta mesura IDC-Salut, l’Hospital Sagrat Cor, en treu el seu propi benefici.

No es que no hi hagin llits, es que estan tancats. !!

Veiem que hi han interessos molt poderosos (i també gent poderosa amb molts conflictes d’interès) en fomentar la participació privada als centres públics i en la derivació de pacients públics a empreses privades.

A més, mentre l’Hospital Clínic obre les portes, els llits i els quiròfans, a qui s’ho pot pagar, factura l’assistència a les persones més vulnerables, a aquelles que s’han quedat sense targeta sanitària i aparca als malats de la pública durant dies a les urgències.

Precisament en aquests moments, en que les desigualtats socials augmenten de manera escandalosa, es molt  important lluitar per una sanitat universal, gratuïta a l’accés, de gestió i titularitat 100% públiques, sense que serveixi d’enriquiment a butxaques  privades.

 No ens cansarem de denunciar el que passa darrera el negoci BarnaclínicSA i els trasllats de malalts a l’Hospital Sagrat Cor. Perquè la convivència públic-privada als centres públics no només parasita i soscava el sistema sanitari públic, sinó que suposa potenciar una sanitat a dos velocitats i fomenta les desigualtats en l’accés a l’assistència, valor fonamental de l’assistència sanitària pública.

PROTEGIM I DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA.

PER UN SISTEMA SANITARI SENSE INTERESSOS, SOBRESOUS, NI BENEFICIS PRIVATS!!

  CONTRA LES DESIGUALTATS EN SALUT

TANQUEM BARNACLÍNIC,SA

Moltes gràcies a totes pel vostre suport en la lluita per una sanitat 100 X 100 I també moltes gràcies per la seva col·laboració grup casteller Xiquets de l’El.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s