BARNACLÍNIC: UN NEGOCI PRIVAT AMB RECURSOS SANITARIS PÚBLICS

El tancament de llits i de quiròfans a l’Hospital Clínic i altres retallades imposades pel Departament de Salut han provocat un augment alarmant de les llistes

d’espera, que ha afectat sobretot els malalts més vulnerables, que poden estar aparcat durant més de 5 o 6 dies al servei d’urgències per ser intervinguts o ingressar a l’hospital.

Amb aquestes decisions, s’ha anat facilitant progressivament el negoci dels centres privats, com el Sagrat Cor o la Clínica Plató, als quals es deriven els malalts amb l’excusa de la falta de recursos propis. Però aquesta situació també beneficia directament la societat Barnaclínic, instal·lada dins del mateix hospital i que atén només persones que «s’ho poden pagar», fent servir els nostres recursos públics i passant per davant de la resta de malalts.

Barnaclínic serveix per nodrir les butxaques d’uns pocs, que s’aprofiten i en treuen benefici propi, i parasiten el centre públic i els nostres recursos pagats amb impostos.

No és acceptable que algunes persones puguin ser intervingudes en un quiròfan públic de manera immediata si tenen diners per pagar-ho, mentre que els altres malalts han d’esperar torn a les llistes d’espera precisament
perquè els quiròfans i els llits estan tancats per afavorir aquest negoci privat.

La manca del principi d’igualtat d’uns quants privilegiats, de les elits mèdiques i dels polítics que dirigeixen la sanitat pública, fa que també es promocioni el turisme sanitari privat a la societat Barnaclínic, mentre que als serveis d’urgències de l’hospital es marquen amb el signe aquelles persones que no disposen de la targeta sanitària per tal que no marxin sense pagar, o es deixen els malalts durant dies als passadissos d’urgències o a les llistes d’espera.

És èticament inacceptable que les persones que s’ho poden permetre passin per davant de milers d’altres malalts que paguem amb els nostres impostos tots els recursos que utilitzen. És inadmissible que hi hagi responsables polítics i sanitaris que  treguin benefici privat de les retallades de drets dels ciutadans, que som els veritables propietaris del sistema.

És una qüestió  de drets robats, d’ètica, d’equitat, de justícia social i de dignitat.

No són retallades, són privatitzacions encobertes. Retallen per privatitzar, i mercantilitzen la nostra salut per enriquir-se. Per això, no volem sanitat privada als centres públics. Reclament el tancament de Barnaclínic i que s’obrin immediatament els llits, els quiròfans i  tots els recursos retallats.

                                                                                                     Vocalia de Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s