Som gent de paraula Vam dir aturaríem la llei Aragones i ho hem fet !!

L’oposició tomba la ‘llei Aragonès’ en el Parlament

Un dels projectes més ambiciosos i controvertits del vicepresident del Govern, el republicà Pere Aragonès, va ser rebutjat per tota l’oposició en bloc en el Parlament. Es tracta de la llei de contractes de serveis a les persones, més coneguda amb el nom del vicepresident. Un projecte que segons diverses entitats socials, obria la porta a la privatització de serveis públics bàsics. En canvi, la Confederació del Tercer Sector Social veu en el bloqueig a la llei una «oportunitat perduda» per a regular en clau catalana la contractació pública.

 

El projecte portava mesos negociant-se en el Parlament. JxCat havia embastat amb els ‘comuns’ i el PSC diversos canvis al projecte inicial. A la vista del creixent rebuig dels ‘comuns’ al projecte -mentre creixia la protesta de diferents sectors socials i de la CUP-, el PSC es va convertir en decisiu. Els socialistes van traslladar fa unes setmanes al Govern que malgrat haver negociat alguns canvis, la llei no els satisfeia. Segons el PSC, la llei estatal ja regula adequadament la contractació amb criteris socials mientra que el text català intentava afavorir «per la porta de darrere» a les cooperatives i el tercer sector, quan la directiva europea exigeix que existeixi lliure concurrència. Els socialistes creuen que el Govern hauria d’haver promogut una llei de concertació social.
En canvi JxCat acusa els socialistes d’actuar per criteris electoralistes i sosté que no s’evitarà la contractació sinó que quedarà «a la intempèrie del liberalisme». ERC va lamentar que es perdi una oportunitat de «exercir sobirania».

El debat de fons: una gestió només pública?

La norma havia rebut crítiques i aplaudiments. Crítiques per part d’alguns moviments socials que es van mobilitzar contra un text que consideren que incorpora elements de privatització encoberta de prestacions socials bàsiques.
En canvi, la Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya va lamentar ahir que qui més celebrarà el fre a la llei «és Florentino Pérez». És a dir, empreses amb ànim de lucre amb interès a oferir prestacions socials. Segons la Confederació, el text posava límit al preu com a criteri bàsic per a aconseguir una adjudicació i fixava la necessitat de disposar d’una llei d’acció concertada en 18 mesos. El Govern defensava que la norma incorpora clàusules de responsabilitat social perquè les entitats accedeixin a oferir prestacions de l’administració, blindant així la prioritat de les organitzacions sense ànim de lucre en el sector enfront de les empreses lucratives.
La CUP va celebrar el rebuig al projecte i va apuntar a la necessitat de tombar també els pressupostos pactats entre el Govern i els ‘comuns. « La lluita contínua», va afirmar la diputada ‘cupaire’ María Sirvent. El PP i Ciutadans també van vetar el text del Govern.

font: https://www.elperiodico.com/es/politica/20200203/la-oposicion-tumba-la-ley-aragones-en-el-parlament-7834279?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=btn-share

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s