Mobilització a Sant Jaume per exigir una sanitat 100 % pública

Més d’un centenar de persones de diferents col·lectius s’han mobilitzat en una concentració a la plaça de Sant Jaume aquest dissabte al migdia en defensa d’un model de sanitat pública. En el context de pandèmia de la covid-19 exigeixen la derogació de les lleis que “permeten el desviament dels recursos públics al sector privat per incrementar els seus guanys a costa de la salut”. Asseguren que l’augment de contagis és conseqüència de la mala gestió dels recursos sanitaris:

“Ens han portat a la segona onada amb premeditació, no és incapacitat”.

Aquesta convocatòria s’inclou dins una jornada de lluita d’àmbit estatal que porta per lema “Mai més morts evitables, mai més privatitzacions”.

“Amb la pandèmia s’ha accentuat”

Els col·lectius subratllen que “aquesta situació no és nova”, sinó que amb la pandèmia “s’ha accentuat”. De fet, des d’abans de les retallades que denuncien que aquest model sanitari només fomenta la privatització. “Vivim en un país on, des de fa anys, l’economia va per davant de la salut”, lamenta una de les portaveus. En tot moment s’han complert les distàncies de seguretat. De fet, els organitzadors recordaven cada 10 minuts que es mantinguessin les distàncies i que tothom fes un ús adequat de les mascaretes.

Derogació de les lleis “que privatitzen”

Els manifestants demanen la derogació de la LOSC Catalana del 1990, la llei estatal 15/95 i de l’article 90 de la Llei General de Sanitat. Consideren que són normatives que han permès la mercantilització de la salut durant anys i, per tant, “omplir les butxaques d’empreses que fa anys que exhaureixen la sanitat”.

Entre els diferents col·lectius que s’han sumat a la protesta hi ha l’Acampada Mar, la Rebelion Bellvitge, la Resistència Clínic, la Confederació Nacional del Treball, la Coordinadora de Residències 5+1 , la Marea Blanca de Catalunya, la Marea Pensionista de Catalunya, la Plataforma del Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya o Jo Sí Sanitat Universal.

https://beteve.cat/societat/manifestacio-sanitat-publica-derogacio-lleis-privatitzacio-coronavirus/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s