Grup de treball d’estudi, difusió i denúncia del procés de privatització de l’Hospital Clínic

Treballadores i usuàries hem iniciat un grup de treball per tractar la informació referent al procés de privatització de l’Hospital Clínic i com afecten les retallades al nostre servei públic sanitari, tant en els drets laborals com en els drets de les persones que fem servir la sanitat pública universal. Volem treballar en l’elaboració de documents propis i en l’organització d’actes públics perquè aquesta informació arribi a tothom. Els nostre manifest: llegeix-lo, la nostra forma de treballar: assemblees conjuntes, necessitem la teva participació: venint a les assemblees i afegint-te a la llista de distribució per rebre informació (tancadaclinic@esquerraeixample.org).

INFORMES per treballar

  • Sanitat davant les retallades (document i xerrada a càrrec d’Agustí Colom, ex-sindic de la sindicatura de comptes)

Sindicature de Comptes, Retallades en sanitat (document)

Audio de la xerrada [Cicle Crisi] La sanitat catalana davant de les retallades

  • Llistes d’espera

Actualment es troba vigent el Decret 354/2002 i, per tant, hi ha un compromís legal respecte del dret a ser intervingut en un termini màxim d’espera de sis mesos des de la inclusió del pacient en la llista que cal respectar.

Estudiem i denunciem com afecta el nou model de gestió de pacients en l’allargament de llista d’espera.
El nou real decret estableix criteris però no imposa sancions.
Procediments (quirúrgics i proves diagnòstiques) amb temps d’espera garantit, l’acoblament del Reial decret 1039/2011 (en què s’estableixen els criteris marc per garantir un temps màxim d’accés a les prestacions sanitàries del Sistema Nacional de Salut) a Catalunya i el nou model de gestió de pacients en llista d’espera. Doc.:http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=123808&idioma=0&departament=9&canal=10

Resultats d’aquest nou model de gestió de recursos sanitaris:

Las listas de espera se disparan un 51% desde que Boi Ruiz es Conseller de Salut (PARS, 5/03/2013)

comparativa-memoria-2010-comparecencia-br

* Drets relacionats amb l’accés a l’atenció sanitària (Informe del Síndic al Parlament, 2011, pp. a partir de 186). l’SCS ha de vetllar pel compliment d’aquests terminis, cosa que no s’ha produït en molts dels casos, fet que ha comportat que els pacients hagin hagut d’esperar un temps superior, de vegades molt superior, al temps determinat com a màxim per a aquests procediments quirúrgics.

* Segons el càlcul de la PARS, diuen, fins i tot a la baixa…, después de haber estudiado los datos publicados sobre listas de espera de la Generalitat, (desde 2006 a 2011), al menos 18.000 pacientes están en junio de 2012 viendo vulnerado su derecho a ser operados en un plazo máximo de 6 meses, derecho protegido mediante decreto R.D. 1039/2011, de 15 de julio, y en el Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s’estableixen els terminis màxims d’accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut. (Desmontando a Boi, en http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/2013/02/20/desmontando-a-boi/,  20/02/2013)

INFORMA’T I RECLAMA!

** Demana un Certificat d’Inclussió en la Llista d’espera quan l’especialista t’indiqui que t’han d’operar:

– Per correu CatSalut:
Travessera de les Corts, 131-159
Edifici Olímpia
08028 Barcelona
 
– Per email llistes@catsalut.cat
– Per telèfon al 061 Sanitat Respon

T’han de respondre abans de 15 dies. I si ja han passat més de 6 mesos, denuncia la teva situació al CatSalut.

** Regulació de la informació que s’ha de facilitar a les persones a les quals s’indiqui la realització d’un procediment quirúrgic inclòs en el Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s’estableixen els terminis màxims d’accés a Determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut.

Per un millor Sistema Públic de Salut
Document fruit dels debats organitzats pel Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS) amb la participació de professionals de la salut i ciutadans a títol individual o pertanyent a d’altres organitzacions, (Dempeus per la salut, Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP), Associació Catalana de Defensa de la sanitat Pública (ACDSP-FADSP), Grup de Recerca en Desigualtats en Salut UPF (GREDS-EMCONET, Fundació Congrés Català de salut Mental (FCCSM), en front de les retallades indiscriminades i la “política” sanitària de la Generalitat de Catalunya.Setembre a desembre de 2011. http://www.scribd.com/doc/120162522/Per-un-millor-Sistema-Public-de-Salut

3 thoughts on “Grup de treball d’estudi, difusió i denúncia del procés de privatització de l’Hospital Clínic

  1. Retroenllaç: ASSEMBLEA TANCADACLINIC 25 DE GENER DE 2013, 19hrs. al vestíbul de l’HC | L'HOSPITAL CLÍNIC EN LLUITA

  2. Retroenllaç: Què ha passat i què està passant a l’Hospital Clínic? | Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample

  3. Retroenllaç: El proceso de privatización del Hospital Clínic de Barcelona: un largo concierto para sordos y ciegos | Dempeus per la salut pública

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s