Qui Som? – Manifest

Nosaltres no som el comitè d’empresa de l’Hospital Clínic.

Demanem adhesions al manifest conjunt que es concreta en les següents EXIGÈNCIES:

Els i les sotasignants EXIGIM que L’Hospital Clínic i provincial de Barcelona compleixi amb la resolució del Parlament de 14 de març de 2013 que insta al govern a:
“Atorgar “urgentment una forma jurídica concreta a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona [..] tot certificant-ne clarament la titularitat pública en els àmbits orgànic, administratiu i de gestió“
Si paguem amb els nostres impostos els serveis públics, la sanitat entre d’altres, EXIGIM participar i decidir com han de ser aquests serveis.
Els hospitals i altres equipaments sanitaris pagats amb diners públics han de ser planificats al 100% en la seva oferta amb mecanismes públics, tenint en compte les necessitats de la població i dirigits, gestionats i avaluats amb total transparència i de forma democràtica amb la participació de les usuàries i les treballadores.

 https://tancadaclinic.wordpress.com/adhesions/

Les treballadores, veïnes i persones que fem servir la sanitat pública, la plataforma en defensa per la sanitat pública, moviments veïnals i assemblees de barris vam llegir el següent manifest després de la cadena humana i voltada a l’Hospital del dissabte 29 de juliol.

MANIFEST

La direcció de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb el consentiment d’alguns “alts” professionals i encoratjats pel propi departament de Salut, estan explicant aquests dies el nou “model de govern” que volen implantar, model que suposaria fraccionar-lo en dues parts. Una societat “patrimonial” que seguiria sent pública i una altra encarregada de la gestió que funcionaria de forma autònoma amb la “participació” d’alguns professionals (quins, no ho sabem).

Diuen: “Volem blindar la nostra estructura de les decisions polítiques” D’això nosaltres en diem fer gestió privada dels diners i patrimoni públic i eludir el control social i polític. És un pas més, aquesta vegada amb la “joia de la corona”, un dels millors hospitals de Catalunya, en el procés de posar en mans privades els recursos públics.

Creiem que aquest centre i les seves consultes externes formen part i s’han d’integrar a la resta de centres públics, a la xarxa d’assistència sanitària pública del nostre país. La fragmentació que volen imposar també en altres centres és insostenible. És una estratègia que a més d’afavorir la corrupció, afavoreix l’encariment del servei a costa de la despesa. No oblidem que al lloc on l’assistència sanitària està més fragmentada (EEUU), la despesa burocràtica representa un 30% de la despesa total en serveis sanitaris. I per damunt de tot, fragmenta l’atenció a la salut i no compleix l’objectiu del tractament integral de la població

Si paguem amb els nostres impostos els serveis públics, la sanitat entre d’altres, hem de tenir l’opció de participar i decidir com han de ser aquests serveis. Els hospitals i altres equipaments sanitaris pagats amb diners públics han de ser planificats al 100% en la seva oferta amb mecanismes públics, tenint en compte les necessitats de la població i dirigits, gestionats i avaluats amb total transparència i de forma democràtica.

No volem més trampes ni mentides. El que en diuen autogestió no és més que el repartiment de beneficis entre uns quants, és posar en mans privades els recursos públics i seguir impedint la participació real i democràtica de les parts implicades. Això la ciutadania i les persones que hi treballem i sentim aquesta responsabilitat no ho permetrem.

 Nosaltres paguem, nosaltres manem.

 Ni fragmentació, ni privatització ni corrupció

2 thoughts on “Qui Som? – Manifest

  1. Des de CATAC-CTS volem encoratjar la vostra protesta i oferir-nos per tot allò que estigui a les nostres mans, sempre en la perspectiva d’aturar aquest procés liberalitzador que sembla indestructible però que no ho és, perquè poc a poc anirem coordinant les múltiples lluites i denúncies que estem portant a terme. En aquests moments no compten amb una secció sindical al Clínic, però difonem la vostra mobilització tant com podem amb eines com http://www.catacctsiac.cat/principal.php?m=03cd440e3108c256d13925f3ecedf952&i=18187 i acudint a la tancada en la mesura de les nostres possibilitats.
    La sanitat és un dret, no un privilegi!
    No tenim forces per rendir-nos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s