Las patronales y UGT dan la espalda a la última ley de Comín

Que dos mitjans de comunicació com CRÓNICA GLOBAL i CatalunyaPress tingui un gran interès a donar un especial protagonisme a Marea Blanca a la concentració d’ahir al CatSalut i que per contra ignori als convocants Tancada Clìnic i Acampada Mar. No és gens positiu per a Marea Blanca i en canvi des de Tancada Clìnic i Acampada Mar alguna cosa devem estar ben perquè se’ns ignori d’una forma tan descarada.

A més, aquest dilluns, el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut ha presentat l’avantprojecte de Llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària amb càrrecs a fons públics a través del Servei Català de la Salut.

CatalunyaPress

En definitiva, aquesta llei vol regular les activitats privades dins del sector públic. Des Marea Blanca de Catalunya asseguren que, encara que aquest avantprojecte encara ha de passar per l’aprovació parlamentària, ja volen mostrar la seva “ferma oposició” i que han d’exigir “en tot moments l’exclusivitat de l’activitat pública dins el sistema públic”.

“Resumint: fora privada de la pública”, expliquen en un comunicat a la seva pàgina de Facebook. Recordem que aquesta idea, el conseller de Salut, Toni Comín, l’ha recuperat del seu antecessor en el càrrec, el polèmic Boi Ruiz.

CRÓNICA GLOBAL

Las patronales y UGT dan la espalda a la última ley que impulsa Toni Comín, consejero catalán de Salud. La Unión Catalana de Hospitales (UCH), la Asociación Catalana de Entidades Sociales (ACES) y el sindicato han evitado aprobar el anteproyecto de ley de fórmulas de gestión del Servicio Catalán de Sanidad (CatSalut). La triple decisión supone un golpe para el departamento, que ha trabajado hasta el último momento para lograr la unanimidad.

El borrador de la futura ley, que actualiza los procesos de contratación, se ha debatido el lunes en el Consejo de Dirección del CatSalut. David Elvira, director del Servicio, había trabajado para lograr el de todos los miembros antes de la tramitación parlamentaria.

Finalmente, la UCH ha votado en contra y ACES y UGT se han abstenido. El desplante de las dos centrales y la agrupación se suma a la oposición de la Marea Blanca, que también ha dejado claro su rechazo desde el exterior de la sede del CatSalut en Barcelona.

MAREA BLANCA: “PRIVATIZACIÓN”

Si dentro del consejo de dirección han aflorado las discrepancias, en el exterior la oposición también se ha hecho oír. La Marea Blanca se ha concentrado ante el cuartel general del CatSalut en Barcelona denunciando un intento de “privatización” de la sanidad.

Una portavoz del movimiento ha desgranado los motivos de oposición al borrador. “Por un lado, +Inf.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s